"Türk Girişimcilerin Amerika Yolcuğu: Amerika’daki Girişim Fırsatları"

Girişimcilik Bölümü ile Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) iş birliğinde, 26 Nisan Çarşamba günü Basın Ekspres Yerleşkesi Konferans Salonu’nda "Türk Girişimcilerin Amerika Yolcuğu: Amerika’daki Girişim Fırsatları" başlıklı panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Teknoloji Transfer & Üniversite-Sanayi İş Birliği Uzmanı Yasin Şahin’in üstlendiği etkinliğe; Bukulmez Legal PLLC Kurucusu ve Pazarlama ve Yönetim Profesörü Helen Bükülmez, Michigan Fahri Başkonsolosu Nurten Ural, ICG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yavuz Selim Sılay ve Beykent Üniversitesi TTO Müdürü Dr. Ali Kurt panelist olarak katıldılar.

Girişimcilik Bölümü Öğrencilerimiz Yatırım Sunumu Simülasyonu Gerçekleştirdi

Girişimcilik Bölümü öğrencilerimiz, 2022-2023 Güz Yarıyılı "Girişimcilik Atölyesi I" dersi kapsamında yatırım sunumu simülasyonu gerçekleştirdi. İşletme Bölümü öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Mahmut Paksoy, Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğretim elemanlarımızdan Arş. Gör. Şerif Yüksel ve Girişimcilik Bölümü öğretim elemanlarımızdan Arş. Gör. Mustafa Bekmezci'nin jüri üyesi olarak yer aldığı sunumlarda, öğrenciler iş fikirlerini detaylı olarak aktardılar.

2. Eşitlik Günleri

Girişimcilik Bölümü ile WSA (We Speak Aloud) iş birliğinde, kadın hakları ve cinsiyet eşitliği üzerine farkındalık oluşturmak amacıyla 3-4 Aralık tarihlerinde Ataköy yerleşkemizin ev sahipliğinde “2. Eşitlik Günleri” düzenlendi. Arş. Gör. Çağıl Kaya, Prof. Dr. Feryal Saygılıgil, Doç. Dr. Ata Bertay, Bengisu Aydın ve Zuhal Kaya'nın konuşmalarını gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında; Tiyatro Boyalı Kuş’un “Kendine Ait Bir Oda” adlı tiyatro oyunu ve Nehir Çetintaş’ın dans gösterisi izleyicilere sunuldu.

"Start Up Stand Up"

Kültür Koleji tarafından 30 Kasım Çarşamba günü düzenlenen Evreka Ön Kuluçka Merkezi Proje Yarışması'nın 5. çağrı döneminde "Start Up Stand Up" etkinliklerine; Girişimcilik Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Artür Yetvart Mumcu "Girişimcilikte Kitlesel Fonlama", Arş. Gör. Mustafa Bekmezci ise "Girişimcilik Dayanıklılık ve Sürdürülebilirlik" başlıklı konuşmaları ile katıldılar.

“Girişimcilikte Güncel Yaklaşımlar” Kitabı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Girişimcilik Bölümü akademisyenlerinin editörlüğünde, alanında saygın akademisyenler ile birlikte ekosistem içerisinde yer edinmiş çok kıymetli yazarların ortak çalışması sonucunda kaleme alınan “Girişimcilikte Güncel Yaklaşımlar” isimli kitap çıktı.