Girişimcilik Bölümümüz Kulübü İKUVENT “Global Girişimcilik Haftası” kapsamında TEB Girişim Evi’ni ziyaret etti.

İstanbul Kültür Üniversitesi Girişimcilik Bölümü, kulübümüz İKUVENT ve öğrencilerimiz; TEB Girişim Evi’ni ziyaret etti. Girişimcilik üzerine sohbetlerin gerçekleştirildiği etkinlikte, geleceğin teknolojileri üzerine fikirler, örnekler ve çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında öğrencilerimizin görüş ve fikirleri değerlendirildi.

Arş. Gör. Mustafa Bekmezci ve Öğrencilerimiz “İlk İşim Girişim” İsimli Yarışmaya Katıldılar

Girişimcilik Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Mustafa Bekmezci ile öğrencilerimiz, 12 Kasım 2019 Salı günü düzenlenen “İlk İşim Girişim” isimli yarışmaya Yıldız Teknik Teknopark’tan gelen davet üzerine katıldılar.

Mülakat Simülasyonu

İKUVENT Kulübü, 22 Nisan Pazartesi günü Carl's JR. Pazarlama Direktörü Dr. Göker Nanecik ve Uzman Psikolog Mine Çelik Nanecik’in katılımıyla “Mülakat Simülasyonu” başlıklı bir etkinlik düzenledi. Öğrencilerin iş yaşamına adımlarını atarken karşılaşacakları zorluklardan biri olan mülakatlarla nasıl başa çıkabileceklerinin anlatıldığı etkinliğe, Basın Ekspres yerleşkemiz ev sahipliği yaptı.

Teknopark Teknik Gezisi

IKUVENT Kulübü ile Girişimcilik Bölümü iş birliğinde, öğrencilerin girişimcilik ekosistemini ve inovasyon kültürünü daha yakından tanıması amacıyla 19 Nisan Cuma günü Öğr. Gör. Neslihan Ergün danışmanlığında Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’a teknik gezi düzenlendi.

Girişimcilik Bölümü Özel Avcılar Kozmos Yazılım Anadolu Lisesi’ni Ziyaret Etti

İKÜ Girişimcilik Bölümü, 10 Nisan Çarşamba günü Özel Avcılar Kozmos Yazılım Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Girişimcilik Bölümü tarafından düzenlenen Start-Up proje yarışmasında ‘Jüri Özel Ödülü’nü kazanan Kozmos Yazılım Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Ali Peker, plaketini İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Şen ile Girişimcilik Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Nazar Çağlar’dan aldı. Ayrıca Özel Avcılar Kozmos Yazılım Anadolu Lisesi Yönetimi ile gerçekleştirilen toplantıda, iş birliği projeleri görüşüldü.

“Bir Fikrin mi Var Meet-Up”

Girişimcilik Bölümü, Öğr. Gör. Fuat Sami’nin katılımıyla “Bir Fikrin mi Var Meet-Up” isimli bir etkinlik düzenledi. Fikri olup hayata geçirmek isteyenlerin işin uzmanından birebir tavsiyeler aldığı etkinlik, 8 Nisan Pazartesi günü Basın Ekspres yerleşkesinde gerçekleştirildi.

“Start-Up” Destek Programı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Girişimcilik Bölümü tarafından yürütülen “Start-Up” destek programı lansmanı 27 Şubat Çarşamba günü Basın Ekspres yerleşkemizde gerçekleştirildi.

Lansmanda 9 farklı proje ile 20 öğrenci fikirlerini jüri ve izleyicilere sundu. Girişimcilik ve Uluslararası Ticareti Bölümü öğrencilerinin yanı sıra Matematik-Bilgisayar Bölümü, İletişim Sanatları Bölümü ve İletişim Tasarımı Bölümü’nden öğrenciler de destek programından faydalanmak için etkinliğe katıldı.

Start-Up Destek Programı İlk Adım Toplantısı

Öğrencilerimizin yenilikçi ve yaratıcı iş fikirlerini harekete geçirmek, hayat bulmamış ve/veya yeni fikirlere yenilikçi yöntemlerle can suyu vermek amacıyla başlatılan “Start-Up Destek Programı”nın birinci ayağı olan ilk adım toplantısı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şen ve Girişimcilik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nazan Çağlar’ın da katılımıyla 6 Şubat Çarşamba günü Basın Ekspres yerleşkesi B-502 numaralı salonda gerçekleştirildi.