“Start-Up” Destek Programı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Girişimcilik Bölümü tarafından yürütülen “Start-Up” destek programı lansmanı 27 Şubat Çarşamba günü Basın Ekspres yerleşkemizde gerçekleştirildi.

Lansmanda 9 farklı proje ile 20 öğrenci fikirlerini jüri ve izleyicilere sundu. Girişimcilik ve Uluslararası Ticareti Bölümü öğrencilerinin yanı sıra Matematik-Bilgisayar Bölümü, İletişim Sanatları Bölümü ve İletişim Tasarımı Bölümü’nden öğrenciler de destek programından faydalanmak için etkinliğe katıldı.

Start-Up Destek Programı İlk Adım Toplantısı

Öğrencilerimizin yenilikçi ve yaratıcı iş fikirlerini harekete geçirmek, hayat bulmamış ve/veya yeni fikirlere yenilikçi yöntemlerle can suyu vermek amacıyla başlatılan “Start-Up Destek Programı”nın birinci ayağı olan ilk adım toplantısı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şen ve Girişimcilik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nazan Çağlar’ın da katılımıyla 6 Şubat Çarşamba günü Basın Ekspres yerleşkesi B-502 numaralı salonda gerçekleştirildi.

“Kurumsallık ve Girişimcilik İç İçe”

Girişimcilik Bölümü, dönemin son etkinliğini 5 Aralık Çarşamba günü “Kurumsallık ve Girişimcilik İç İçe” temalı panel ile gerçekleştirdi. Kurumsal zihniyetin girişimciliğe evrilme sürecini yakından deneyimleyen girişimciler, panelin moderatörlüğünü yürüten Öğr. Gör. Duygu Aynur'un sorularını içtenlikle cevapladılar.

Panel sonrasında Girişimcilik Bölümü öğrencilerinden oluşan proje grupları ise bir dönem boyunca üzerinde çalıştıkları projlerini jüri önünde sundular.

Gazeteci-Yazar ve Seri Girişimci Serkan Ünsal İstanbul Kültür Üniversitesi'ndeydi

İstanbul Kültür Üniversitesi Girişimcilik Bölümü seminerleri 2018-2019 Akademik Yılı Güz Döneminde de hız kesmeden devam ediyor.

29 Kasım Perşembe günü Gazeteci-Yazar ve Seri Girişimci Serkan Ünsal, Basın Ekspres yerleşkesi BK-L03’te “Türkiye Girişim Ekosistemi” temalı semineriyle Girişimcilik Bölümü öğrencileri ile buluştu.

Bakırköy Final Temel Lisesi-Girişimcilik Semineri

Girişimcilik Bölümü, 13 Kasım Salı günü Bakırköy Final Temel Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. Girişimcilik bölümü öğretim üyelerinden Dr. Seray Begüm Samur Teraman’ın ve Girişimcilik bölümü öğrencilerinden Cem  Murat Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, üniversiteye hazırlanan gençlerle girişimciliğin günümüz Türkiye’sinde ne aşamada olduğu, girişimcilikte lisans eğitiminin önemi ve girişimciliğin bir kariyer seçeneği olarak nasıl değerlendirilebileceği öğrencilerle paylaşıldı.

Dr. Seray Begüm Samur Teraman TED Koleji 12. Meslekler Günü'ne Katıldı

İstanbul Kültür Üniversitesi Girişimcilik Bölümü öğretim üyelerimizden Dr. Seray Begüm Samur Teraman ve öğrencilerimizden Cem  Murat Yılmaz, TED Koleji'nde düzenlenen “12. Meslekler Günü”ne katıldı.

Etkinlikte,  14-18 yaş arası öğrencilere girişimciliğin nasıl bir süreç olduğu, girişimciliğin önemi, girişimci olmak adına neler yapılması gerektiği ve bu noktadaki üniversite eğitiminin rolü anlatıldı.

“Girişimci OL-MALI MI? Girişimci OL-MAMALI MI?” Semineri Düzenlendi

İKÜ Girişimcilik Bölümü seminerleri, 2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde de hız kesmeden devam ediyor. 11 Ekim Perşembe günü Basın Ekspres yerleşkesi BK-L03'te düzenlenen "Girişimci OL-MALI MI? Girişimci OL-MAMALI MI?” seminerinde, Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Merkez Yöneticisi Selahattin Ciritci Üniversitemizin konuğu oldu.

Ciritci, Türkiye'de girişimciliğin hangi noktada olduğunu, yakalanabilecek muhtemel fırsatları ve dikkat edilecek hususları genç girişimci adayları ile paylaştı.